FANDOM


Boerenzuivel van claudia

boerenzuivel van claudia is een zuivel winkel aan de rand van eibergen. hier verkoop claudia de zelfgemaakte zuivel en andere streekproducten zoals: wijn,eieren en aardappels

Hoe ben ik begonnen met zuivel maken?

“Ik wilde altijd al iets doen op onze boerderij, maar kon niet direct wat leuks vinden. Totdat ik samen met mijn gezin bij mijn ouders op de koffie was waar ook mijn zus, zwager en tante Nettie Koldeweij waren. Mijn zwager Theo vroeg aan mijn tante waarom zij de lekkere yoghurt niet meer maakte, waarop zij antwoordde dat ze druk genoeg was, maar de machine was er nog wel. Waarop mijn zus Anja reageerde van: 'Claudia is dat niet iets voor jou?' Nettie zei toen: 'denk er maar eens over na'. Maar als je er over na gaat denken zie je alleen maar beren op de weg. Dus ’s avonds Nettie opgebeld en ben toen naar haar toe gegaan om wat uitleg te krijgen, en met cursusboek en thermometer ben ik toen naar huis gegaan. En de volgende morgen zat ik in een pannetje melk te roeren. Na veel proberen en het laten proeven van de yoghurt kwamen er al gauw smaakjes bij. De een vraagt: 'kun je ook hangop maken?', en de ander vroeg om aardbeienyoghurt, de volgende wou wel graag een Moederdag pakket en zo ga je eigenlijk steeds verder.

Maar de keuken werd te klein en toen kwam er al gauw een zuivelruimte. De volgende stap is een boerderijwinkel, en ja, die is al vanaf 18 november open! En dat is nu ander half jaar later, na het kopje koffie bij mijn ouders.

This article uses material from the Wikipedia article Boerenzuivelvanclaudia, that was deleted or is being discussed for deletion, which is released under the Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License.
Author(s): Bailmoney27 Search for "Boerenzuivelvanclaudia" on Google
View Wikipedia's deletion log of "Boerenzuivelvanclaudia"
Wikipedia-logo-v2

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.